Blatul este un element esential in bucatarie, este locul in jurul caruia se petrec cele mai importante lucruri din acest spatiu si chiar dintr-o casa.
Dar, mai mult decat atat, blatul de lucru este cel care da tonul incaperii, dar si care transmite o anumita emotie, spatiului.

Apreciind importanta blatului in cadrul decorului unei bucatarii sau spatiu de lucru, conteaza astfel, foarte mult, ce tip de material, ce finisaj si ce design este ales pentru acest blat.

Cateva trenduri ale acestui an ne ajuta sa avem o imagine de ansamblu despre ce se poarta in materie de blaturi in designul interior.

Blaturile din quartz sunt in continuare in prim-plan, ele fiind introduse ca o alternativa sofisticata, de top pentru blaturile de lucru din granit. Aceasta piatra naturala a dominat mult timp scena blaturilor de lucru, mai ales in spatiile rezidentiale ai caror proprietari vor ceva durabil, puternic si care sa arate extraordinar.

Insa, dezavantajul acestui tip de material este acela ca este poros, ceea ce inseamna ca lichidele ca apa, vinul si uleiurile se pot infiltra in suprafata, cauzand pete. Mai mult decat atat, incurajeaza existenta bacteriilor pe suprafata blatului. Acesta chestiune, poate fi, insa rezolvata in mod eficient, prin aplicarea unei solutii de etansare a suprafetei poroase, cel putin o data pe an, transformand-o pe aceasta intr-una neporoasa.

Pe de alta parte, quartz-ul este complet neporos si nu trebuie sa treaca printr-un proces de etansare. Acest lucru semnifica ca este extrem de rezistent impotriva patarii cu lichide, fiind unul dintre cele mai igienice blaturi de lucru.

La acest lucru se adauga si faptul ca acest material este incredibil de rezistent, ceea ce il face si foarte durabil si astfel putem intelege de ce este alegerea preferata pentru locuinte personale, dar si pentru spatii de lucru hoteliere sau chiar medicale.

Putem gasi blatul de lucru din quartz in multe variante de culori si finisaje, apropiate chiar de cele ale rocilor naturale, iar acest trend pare a fi unul de lunga durata.