Compania Agricin a fost fondată în anul 1993 de către ing. Marian Neamţu în urma unei activităţi de peste 25 de ani în exploatarea rocilor naturale şi este actualmente lider în zona Transilvania-Centru în ceea ce priveşte producţia de elemente finite şi semifinite din roci naturale: marmură, granit, travertin, andezit, piatră semipreţioasă. Compania asigură clienţilor săi servicii complete ante şi post-vânzare.
Agricin este specializat în producţia, prelucrarea, montajul şi întreţinerea elementelor finite şi semifinite din roci naturale. Dintre acestea amintim: scări interioare şi exterioare (drepte, curbe, balansate), pardoseli din placaje sau mozaic veneţian, plăci pentru placări verticale (lambriuri, socluri, faţade), blaturi pentru mese, bucătării, baruri, băi, glafuri pentru ferestre, elemente funcţionale (şeminee, fântâni arteziene, corpuri de iluminat), monumente, coloane, statuete, obiecte decorative (vaze flori, fructiere, scrumiere, servicii de birou, bomboniere), piatră cubică, mozaic, cribluri etc.

Proces tehnologic si achizitii

Prelucrarea acestor materiale presupune tăierea, fasonarea şi finisarea suprafeţelor şi canturilor în diferite forme şi culori. Aceste operaţiuni se execută cu utilaje, freze, discuri diamantate speciale şi cu personal specializat în cadrul firmei sau în cadrul unităţilor colaboratoare din domeniu. În plus, din vara anului 2004, Agricin a amenajat şi utilat la Ghimbav o nouă linie de producţie pe o suprafaţă de circa 4000mp construiţi, completată de noi spaţii pentru depozitarea materialelor, showroom şi birouri. În total, este vorba de aproximativ 10000mp destinaţi funcţionării optime a societăţii.

Calitate

Pentru a garanta furnizarea unor materiale de calitate, Agricin a încheiat contracte de colaborare cu majoritatea firmelor din România care exploatează zăcământul direct din carieră. De asemenea, societatea noastră colaborează cu firme din Italia, Spania, Brazilia, India, China, Turcia - firme renumite care pot asigura materiale de bună calitate în termene de livrare foarte scurte.
Ca dovadă a calităţii superioare a produselor noastre, Agricin a primit certificatele de calitate ISO 9001, ISO 14001 şi IQNet.
Calitatea materialelor, specialiştii firmei şi utilajele profesionale folosite asigură soluţii complete adaptate necesitătilor clienţilor noştri: consultanţă tehnică şi estetică, măsurători, execuţie de elemente unicat, montaj şi întreţinere ulterioară.

Investitii

2004 - deschiderea şi amenajarea noului sediu de la Ghimbav;
2005 - retehnologizarea şi optimizarea spaţiului de producţie;
2006 - achiziţia unor utilaje noi de ultimă generaţie pentru tăierea şi finisarea rocilor naturale;
2007 – începerea lucrărilor de amenajare a 3 noi showroom-uri pe o suprafaţă de 1000mp (Stone    Library, Stone Boutique, Ambient)
2008 - achiziţionarea de utilaje noi, performante atât calitativ cât şi cantitativ
2009 – investiţii în fluxuri tehnologice, cu 3 poduri rulante
2010 – extinderea spaţiilor de depozitare la 2000mp
2011 – investiţii în spaţiile administrative şi de producţie, mărirea parcului auto
2012 – deschiderea unui nou showroom la Cluj-Napoca

Capacitate de productie si stocare

Suprafaţa fabricii - 10.000 mp
Număr angajaţi: 35
Spaţii de expunere şi depozitare – 6.000 mp Număr clienţi: peste 2000 / an
Capacitate de producţie – 1.000 mp/luna Acţionariat: 100 % antreprenori români
Capacitate de profilare - 500 ml/zi Management: ing. Răzvan NEAMŢU - Director general
Stocuri 35.000 mp Creola HOHOIU - Director economic


 

 

 

 

 

d


d