Fiind una dintre cele mai dure roci de pe Pământ şi obţinut din itinerariul magmei printre plăcile tectonice spre suprafaţa având ca rezultat magmă, sunt necesare milioane de ani până la formarea granitului.

Blaturile de bucătărie din granit de la INNO CounterTops reprezintă epicentrul oricărei bucătării, acesta însumând următoarele calităţi:

Durabilitate

Paleta de culori impresionantă

Rezistenţa la temperaturi ridicate

Rezistenţa la zgârieturi

Rezistent împotriva umezelii

Curăţare uşoară

Strălucitor.

Avantaje:

– termorezistent (nu se deteriorează la contactul direct cu o sursă de căldură:);

– este disponibil într-o gamă foarte largă de culori;

– îşi păstrează aspectul o perioadă lungă de timp;

– are o durată de viaţă extrem de lungă;

– este foarte uşor de întreţinut şi nu necesită tratamente speciale;

– duritate ridicată -nu se zgârie şi prezintă rezistenta la pete, căldura şi apa.

– fiind un material natural are o suprafaţă poroasă şi întreţinerea periodică este necesară pentru a evita absorbţia şi pătarea.

Un blat din granit flatează prin unicitatea granulaţiei existente şi a combinaţiilor coloristice caracteristice acestui material. Granitul este unul dintre cele mai durabile şi elegante materiale din care se pot realiza blaturi. Pe lângă nivelul ridicat al durităţii, care se apropie cel mai mult de cel al diamantului dintre pietrele naturale, are avantajul oferirii unui pachet coloristic diversificat. Ceea ce îl distanţează de celelalte tipuri de materiale în mod deosebit, este originalitatea acestuia.

Unicitatea pe care i-o oferă prin garanţie natura, îl clasează printre cele mai căutate materiale pentru realizarea blaturilor. Sunt rezistente şi uşor de întreţinut, fiind disponibile într-o paletă largă de texturi şi finisaje astfel că se pot încadra cu uşurinţă în orice ambient. Avantajele acestui produs sunt multiple, remarcându-se prin frumuseţe şi durabilitate. Nivelul superior de finisaj îi conferă o calitate  incomparabilă cu a celorlalte materiale, rentabilizând orice investiţie de amenajare.