Servicii

Design de produs pentru elemente unicat

Know-how-ul obținut în ultimii 25 de ani și investițiile în tehnologia modernă au asigurat fabricarea unor produse care se ridică la exigențele fiecărui proiect în parte. Echipa de specialişti Agricin este alături de clienţii săi în a oferi:

  • Consultanță tehnică şi estetică
  • Producţie şi execuţie de elemente unicat
  • Măsurători preliminare şi montaj
  • Întreţinere post-instalare

Pereţi şi pardoseli ornamentale

Pentru decoraţiuni, piatra ornamentală este un material care nu se demodează. Folosită încă din cele mai vechi timpuri, piatra reprezintă îmbinarea ideală dintre eleganţă, durabilitate şi stabilitate. Atât estetic cât şi ca ambianţă, piatra creează un impact puternic şi expresiv. Fiind de natură bazaltică foarte dură, piatra naturală decorativă este rezistentă la uzură şi impact.

Având un rol pur decorativ, pereții şi pardoselile ornamentale surprind prin frumusețe și unicitate, îmbogăţind spațiile interioare şi exterioare cu o notă de rafinament și originalitate.

Şeminee

Șemineele aduc oricărui living căldură, intimitate și stil. Sunt lucrări durabile, unice în frumusețe, care adaugă personalitate spațiilor interioare. Uşor de întreţinut, şemineele construite sau placate cu piatră naturală sunt disponibile într-o paletă largă de culori şi texturi, fiind aşadar uşor de integrat în orice spaţiu interior.

La şemineele clasice, predominante sunt materiale precum marmură, granit şi calcar, decorate cu frize sau sculpturi cu linii sobre ce conferă o ambianţă sofisticată, elegantă. La şemineele moderne sunt predominante marmura, inoxul, sticla și fonta.

Obiecte de artă şi design

Plăcerea de a prelucra piatra este o tradiţie veche, care de-a lungul timpului a dus la obţinerea unor obiecte de decor sau bijuterii cu o valoare deosebită. Obiectele de artă din piatră naturală reprezintă o investiție de valoare concretizată într-o operă durabilă, ce se definesc prin distincție și un stil inimitabil. Vă puteţi bucura de aceste obiecte unicat sau de serie mică, cu valoare artistică, realizate din piatră naturală.

Gama oferită de Agricin cuprinde corpuri de iluminat, statuete, vaze de flori, fructiere, scrumiere, obiecte de birou. Specialiştii în design folosesc de asemenea, piatra naturală, pentru conceperea unor decoruri ce aduc spațiilor interioare valoare și originalitate. Astfel, un perete decorativ sau o pardoseală ornamentală pot constitui adevărate obiecte de artă puse în valoare prin materialul și designul lor.

Open-book

Un tip aparte de compoziţie din piatră naturală, care se evidenţiază prin aspectul său original, este open-book-ul. Acesta constă în tăierea mai multor lastre din acelaşi tip de piatră şi lipirea lor urmând continuitatea venaturilor rocii. Astfel, acest procedeu dă naştere unor modele unice. Open-book-ul poate fi fabricat din orice tipuri şi combinaţii de pietre, fără să necesite o întreţinere specială în afară de cele uzuale pentru celelalte tipuri de pardoseli (ceruire, impermeabilizare).