Onixul este o piatră naturală prețioasă, foarte fină și destul de fragilă. În antichitate era folosită la prelucrarea bijuteriilor și ca piatră prețioasă ornamentală pentru sculpturi și mozaicuri.

ELEMENTE DE UNICITATE:

  • structura sa translucidă;
  • culori și nuanțe deosebite.

Onixul a fost întotdeauna o sursă de uimire, din cauza valorii sale și a faptului că acesta poate fi iluminat din spate, fiind translucid. Această proprietate face ca aspectul său coloristic să formeze modele spectaculoase, cu aspect de valuri unduite .
Structura sa deosebită constă în culorile contrastante, ce conferă unicitate spațiului în care este amplasat. Nuanțele de toamnă sunt foarte căutate de arhitecții și designerii de interior, în măsura în care este ușor de lucrat cu această piatră naturală.

CE NU ȘTIAI DESPRE ONIX:

  • În Imperiul Roman, onixul era folosit la confecționarea sigiliilor.
  • Denumirea acestei pietre provine de la cuvântul grecesc ”onyx” care înseamnă ”unghii”. Legenda spune că unghiile zeiței Afrodita au fost tăiate în timp ce aceasta dormea, de către Eros, zeul iubirii. Unghiile împrăștiate pe pământ s-au transformat în pietre mici și albe, cunoscute, astăzi sub numele de onix.
  • În antichitate era purtat de către războinici pentru a atrage curajul și puterea zeităților de partea lor.
  • Mai este numită și piatra autocontrolului și a stăpânirii de sine, deoarece se spune că onixul facilitează gândirea rațională obiectivă, capabil să controleze emoțiile și trăirile instinctuale, să elimine gândurile și tendințele negative, apatia, stresul și nesiguranța.
  • Se mai spune că are o acțiune echilibrantă a spațiilor și că atrage armonia în cuplu.

ONIX ÎN DESIGNUL INTERIOR. PIESE UNICAT

Onixul este o alegere naturală, elegantă, sofisticată și plină de farmec. Prin aspectul său translucid, frumusețea pietrei naturale este și mai mult pusă în evidență în orice element de design interior. Din onix se pot face recepții spectaculoase, birouri, tablouri verticale, panouri retroiluminate în camere de hotel sau în locuințe private, sofisticate, baruri, placări verticale în băi sau zone de spa.

Te așteptăm la Showroom-ul Agricin pentru a alege din Stone Gallery tipul de onix care te avantajează!