Șemineul este inima casei. Seara când ajungi acasă, iarna, cel mai plăcut moment este atunci când te relaxezi pe canapea, în fața șemineului, unde lemnele trosnesc ușor.

Șemineul încălzește interiorul camerei. Poziționat în colțul sau în centrul unei încăperi, un șemineu va capta tot timpul atenția. Și pentru acest aspect, arhitecții și designerii apelează la piatra naturală pentru a-i spori atractivitatea naturală și caldă.

Frumoase și reconfortante, șemineele din piatră sunt personalizabile, practice și spectaculoase. Când te gândești la un șemineu din piatră, te gândești imediat la ceva vechi, rustic și rece, însă nu trebuie să fie neapărat așa. De fapt, iată 5 avantaje pentru construirea unui șemineu din piatră.

DE CE SĂ ALEGI PIATRA NATURALĂ?

1. Piatra naturală este un punct vizual central, fermecător

Piatra naturală este distinctă vizual și elegantă -precum marmura și granitul – sau rustică. Deoarece se formează în natură, are tonuri și nuanțe bogate, care sunt calde și primitoare. Permite un design artistic și îmbină interiorul unei case cu arhitectura și amenajarea exterioară dacă se folosește aceeași piatră. Variația de culori se îmbină excelent cu tendințele actuale de decor minimalist și maximalist, adăugând profunzime și interes — formele și texturile organice ale pietrei naturale se armonizează perfect cu accente de lemn și alte accente de piatră ornamentală.

2. Longevitate

Piatra naturală este una dintre cele mai vechi materiale de construcție din lume și are o durată de viață extraordinar de mare. Poți vedea acest aspect în cladirile antice din întreaga lume, acolo unde piatra naturală supraviețuiește, în timp ce alte materiale se estompează și nu trec testul timpului. Obiectele realizate din piatră naturală au mai multe vieți fără să își piardă strălucirea.

3. Durabilitate

Piatra naturală este cunoscută ca fiind practic indestructibilă. Se poate manevra ușor fără să se destrame și este extrem de rezistentă la daunele cauzate de indundații sau mucegai. Tocmai din acest motiv mulți folosesc piatra naturală în zonele care le dau cele mai mari bătăi de cap, cum ar fi băi, pardoseli și șeminee.

4. Piatra naturală este ecologică

Nu există substanțe chimice dăunătoare sau toxine în piatra naturală. Deoarece este extrasă din pământ, amprenta sa de carbon este semnificativ mai mică decât alte materiale fabricate. Piatra poate fi reciclată și reutilizată cu ușurință, prelungindu-și durata de viață și reducând deșeurile în gropile de gunoi. Durata sa lungă de valabilitate înseamnă, de asemenea, că nu trebuie înlocuită des. În multe privințe, piatra este unul dintre primele materiale de construcție ecologice pe care continuăm să le folosim până în prezent.

5. Piatra naturală sporește valoarea casei la vânzare

Agenții imobiliari și arhitecții sunt de acord că piatra naturală crește valoarea unei case și oferă un randament ridicat al investiției atunci când proprietarii decid să vândă.
Piatra naturală poate crește valoarea unei case cu până la 25% din valoarea sa de vânzare, atunci când este asociată cu blaturi de piatră, podele, băi, zone exterioare, șeminee. Datorită longevității și șanselor reduse de înlocuire în timpul deținerii, este o investiție o dată în viață.

Nu uita!

Marmura este de o frumusețe rară care este imposibil de reprodus și poate fi lustruită mereu pentru un aspect mai strălucitor. Granitul este o alegere excelentă pentru orice spațiu contemporan și este una dintre cele mai grele și mai puternice pietre disponibile.
Consultanții AGRICIN îți recomandă tot ce ai nevoie pentru realizarea șemineului mult-visat.

Te așteptăm la Showroom!